joi, 5 iunie 2008

Ai putere sa aduci un zambet?

Te simti in stare? Crezi ca se gaseste in tine imboldul de a face acel mic efort pentru a scoate din cea mai intunecata umbra un zambet pe care acel om il credea pierdut?

Primul om pe care incercam sa-l facem sa zambeasca este o fata. Cu dorinte modeste, cu asteptari atat de mici incat te uimeste cum viata poate fi zugravita in culori atat de pale.

Sufera de o boala. Am vazut ca pentru intarirea mesajului se obisnuieste sa se posteze fel de fel de fise medicale. Eu n-o sa fac asta, pur si simplu va spun ca boala asta a tintuit-o de scaun. Nu exista tratament miraculos, nu se poate face acea operatie, nu exista minuni. Doar zile insiruite pe o sarma imobila, tintuita de un scaun greoi si dificil de manevrat.

Te intreb: tu ce-ti doresti de la viata? Masini si case? Sau poate vacante in locuri exotice? Sau poate drugs, sex and violence? E posibil sa vrei multe carti, cunoasterea absoluta, sau, cine stie, puteri si glorie.
Ca sa faci o comparatie scurta si elocventa intre ce ai + ce ai putea avea tu, ea isi doreste... un scaun cu rotile electric. Asa realizezi diferenta de orizonturi, in timp ce expresia "inalt pana la cer" are la tine sensul de virtual infinit, la ea se opreste la 1,40m, cat poate ridica mainile.

Poate te intrebi de ce ar avea nevoie de asa ceva? Ca poate te gandesti, nestiind ce inseamna asta, ca se poate si cu unul manual. 
Iti raspund... pentru ca nu mai poate. Pentru ca ar vrea sa iasa din casa. Pentru ca o apasa gandul ca-si chinuie parintii. Pentru ca vrea sa vada lumea de dincolo de gardul curtii unde-si petrece zilele, noptile, viata...

Pentru cazul acesta un CERTIFICAT DE OM BUN costa 1 milion de lei.
Trebuie sa strangem 3.000 de euro, cat costa carutul. Este un model vechi de un an, nefolosit insa. Unul nou costa mult mai mult, ea atat a reusit, sa gaseasca o varianta cat mai ieftina.

Acum hai sa vedem daca noi reusim mai mult. Putem?

6 comentarii:

Bianca Bogdan spunea...

Eu mi-as dorii foarte mult sa o ajut si chiar o sa o ajut!

Anonim spunea...

Cum putem sa facem donatia de 100 lei? Avem un cont la dispozitie astfel incat sa putem trimite banii?

Anonim spunea...

Un cont unde sa fie trimisi banii?

Anonim spunea...

Astept sa aflu felul in care se poate face donatia.Merci anticipat!

CopilulDinMine spunea...

o sustin le loredana de cca o luna si jumatate in aceasta lupta. iti multumim pt ca te-ai implicat si multumim celor ce vor contribui...

http://ro.netlog.com/CopilulDinMine/blog/blogid=532474#blog

bazeaza-te pe mine pt un eventual ajutor. nu ezita sa ma contactezi.

cabral.ro spunea...

Dap, in cursul zilei de luni va fi afisat contul in care puteti face donatia.
Va multumim, ati fost multi care mi-au trimis mailuri de sprijin in care promiteau ca vor sustine campania, de luni incolo putem trece la fapte.

Multumesc inca o data, Cabral